• Paardenles groep

Paardenles groep

De groepslessen zijn net als de individuele lessen gericht op kinderen die meer willen leren met en van de paarden. Het leuke van in een groep dingen leren, is dat de kinderen door en van en elkaar kunnen leren. Het werken met paarden gaat over contact maken en samenwerking, wat je dus niet alleen met het paard maar ook met elkaar doet. Door de taal van het paard te leren en te werken aan vertrouwen en  de relatie kun je heel veel bereiken.

Contact maken doe je niet alleen op het paard maar ook naast het paard. Door met  je paard vrij te werken, te wandelen en het paard langs allerlei obstakels te leiden, kun je heel goed zien wat het paard ervan vindt en hoe hij het ervaart. Ook leer je hoe je door lichaamstaal aan je paard kan duidelijk maken wat je van hem wilt en hoe je hem kan uitnodigen om samen te werken.  Ook door naar de kudde te kijken leer je veel van hoe paarden elkaar dingen vertellen.

De lessen vinden plaats in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen waarbij ook aandacht wordt besteed aan de groepssamenstelling. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht vanuit een geduldige en positieve benadering. De lessen duren 1,5 uur zodat er voldoende tijd en aandacht is om alles zelf te leren en te doen (uit het land halen, opzadelen, enz) zonder dat er gehaast hoeft te worden

De lestijden zijn:

  • Woensdag 16.00 tot 17.30 uur


Voor tarieven klik hier.

Volg ons op: